П`ятниця, 03.05.2024, 04:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Дібрівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Головна » 2018 » Листопад » 26 » Тільки рідною мовою проговориш до серця
22:28
Тільки рідною мовою проговориш до серця

     "Тільки рідною мовою проговориш до серця"- під таким девізом пройшов тиждень української мови та літератури в Дібрівській ЗОШ І-ІІІ ст. А розпочався він 9 листопада, в День української писемності та мови, написання учнями 9-11 класів та вчителями Всеукраїнського радіодиктанту « На крилах мрій». І уже наступного робочого дня, в понеділок, діти разом з учителем української мови та літератури Наталією Вікторівною Плевако побували на лінійці- екскурсії «Музей української мови», де відкрили для себе нову сторінку мови- силу слова, де полинули в чарівний світ українських пісень. І цей світ захопив настільки, що всі – учні , вчителі підхопили пісні. А шкільна мовознавчо- розважальна газета «Умка» зібрала біля себе і старшокласників, і школяриків. Випускники школи на шпальтах газети ділилися з молодшими друзями, що значить в їхньому житті українська мова, для чого вони її вивчають, чи престижно говорити українською сьогодні! Молодші ж розгадували ребуси і шаради, чайнворди і кросворди. Всім хотілося перемоги, але ж найкращими стали: Мороз Вікторія (5 кл.), Митрович Артем ( 5 кл.), Степаненко Максим (7 кл.), Кусова Олена ( 8 кл.)!

     Учням 5-9 кл. дуже сподобалася гра «Літературне поле чудес». Супер приз дістався Кусовій Олені. А як активно змагалися команди «Морфологія»(6, 8кл) і «Синтаксис»(7-8 кл.) на мовознавчому святі. Нагороди отримали всі учасники свята та перемогу здобула команда «Морфологія». На перервах ніколи було бігати, галасувати, бо всі розгадували загадки, промовляли скоромовки. Кожному хотілося отримати солодкий приз!

   

    В останній же день тижня на дітей і дорослих чекав «Парад казкових героїв». Що це була краса, виготовлена дитячими рученятами! Особливо відзначилися найменшенькі – 1-класники разом із своєю вчителькою Мариною Терещенко виготовили героїв казки «Курочка Ряба», 2-кл. (вчителька Валентина Заїка) «Колосок», Аня Митрович (3 кл.) разом із мамою пошили красеня-ведмедя Михайла Потаповича, Варя Назарова (3 кл.) пошила «Курочку-красуню». Ігор Монахов (7 кл.) змайстрував чудо-літака, а дружний 10 клас (Настя Кокоза, Віталій Карась, Катерина Москаленко) побудували казковий «Будиночок метеликів». « Соломяний бичок» (11 кл) не залишив нікого байдужим. Молодці! І діти, і дорослі, що допомагали виготовляти – мо-лод-ці! Всі майстри дитячої творчості отримали нагороди.

    Тиждень української мови і літератури провели вчителі Наталія Вікторівна Плевако і Ніна Миколаївна Плужник, з допомогою педагога- організатора Ольги Сергіївни Шлапак.

Переглядів: 263 | Додав: serdyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0