Четвер, 02.05.2024, 21:16
Вітаю Вас Гість | RSS

Дібрівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Головна » 2018 » Лютий » 2 » Тиждень української мови та літератури
21:35
Тиждень української мови та літератури

«Мова- душа народу»

         З 6.11. по 10.11. у Дібрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив тиждень української мови та літератури . Вже в котре впевнюємося утому, що участь у ньому позитивно впливає на загальний розвиток учнів, помітно збагачує мову школярів, збуджує інтерес до предмета. Для учнів – це завжди жадане свято! Кожного дня школярів чекали цікаві завдання, нові випробування, несподіванки, змагання

    Розпочався тиждень загальношкільним святом «Мова – душа народу», яке підготувала та провела вчитель української мови та літератури Плужник Ніна Миколаївна.

А вже у вівторок до учнів 1-4 класів завітала казка. Учитель Наталія Вікторівна Плевако підготувала цікаву казкову програму « Заглядає в шибку казка». Діти і казку на новий лад змогли переглянути ,і свої знання у змісті казок показати , і в поєдинок вступити. Запеклою була боротьба між командами «Котигорошко» і «Курочка Ряба». І все ж перемогу отримала «Курочка Ряба». Та солодкими призами смакували всі!

       Якою ж цікавою і незабутньою виявилася у середу поїздка у Музей весілля , що в селі Великі Будища для учнів 5-11 класів. Ось де можна було відчути колорити народних традицій наших предків , побути героєм народної драми- весілля. Це було просто– диво! Дякуємо завідуючій музеєм О.Трипольській за свято душі.

   А у четвер на учнів 5-11 класів чекав мовознавчий турнір «У моєї мови очі волошкові», який підготувала Наталія Вікторівна Плевако. Ось де стали потрібними і знання, і швидкість, і кмітливість, і неординарність.

У п'ятницю організатори свята ( О.С. Шлапак, Н. М. Плужник) і учасники дійства (Віталій Карась, Анастасія Кокоза, Софія Шлапак, Анастасія Павельчук, Ельвіра Мустафаєва) гостинно запросили всіх учнів і працівників школи на свято «Хліб на столі і в серці». Виставка хлібо-булочних виробів дивувала, вабила, запрошувала всіх бажаючих скуштувати , подивуватись їхньою смакотою, духмяністю, красою. Чого тут тільки не було: хліб і пиріжки, пампушки з часником і пиріг , вареники і вергуни, булочки і паски, різноманітне печиво…       Пахло, в носі, лоскотало, вабило!Це так постаралися бабусі, мами наших учнів! Велика їм вдячність за розуміння, допомогу, золоті руки!

Переглядів: 322 | Додав: serdyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0