Субота, 27.04.2024, 16:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Дібрівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Головна » 2018 » Жовтень » 17 » Врятуй життя!
21:41
Врятуй життя!

    Вітаємо всіх не байдужих до власної та суспільної безпеки! Травма або нещасний випадок можуть виникнути у будь-який момент.  Тому для учнів 8-11 класів нашої школи старша медична сестра Полтавського обласного центру екстремальної допомоги Вітвіцька   Інесса Олегівна провела тренінг «Перша невідкладна медична допомога».

 

   В програму тренінга увійшли:

   початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги;

  серцево-судинна та дихальна системи людини;

  серцево-легенева реанімація (СЛР);

  рани та кровотечі;

  переломи різної класифікації;

аптечка першої допомоги.

   Просте питання - скільки разів ви бачили людину, що на вулиці? На жаль, перша думка більшості - п'яний або бомж. Хоча при раптовій зупинці серця, яка нині є лідером в причинах смертності серед безлічі країн світу, ознаки ті ж самі - людина просто лежить. Але часу, щоб її врятувати - дуже мало. Якщо душа болить за того, хто лежить та дихає, допомогти дуже просто - перевернути, щоб не задихнувся. Долікарська допомога, що надається людьми, які мають спеціальної медичної підготовки, полягає в застосуванні найпростіших засобів на місці події до прибуття медичного працівника.

    Від того, наскільки своєчасно і правильно надана першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги, подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого.

    Взагалі тренінг можна сміливо назвати заходом щодо розвінчання міфів. Всі ось ці шини з дощок, розтиснення зубів під час нападів, джгути на 2 години - все це потрібно забути назавжди. І вчитися тому, що реально може допомогти. На тренінгу було мало медицини та багато навичок. Для того, щоб зробити серцево-легеневу реанімацію не потрібно мати вищу медичну освіту, а потрібно знання основних принципів: куди і як натискати, з якою частотою повторювати і як відстежувати результати. І правда - це фізично важко. Мабуть, настільки життєво важливих тренінгів у нашому житті ще не було.

    Все це стало можливим для наших дітей за сприяння ГО «Дерево Життя Полтавщини», а саме її голови Лелюк Наталії Миколаївни, за що висловлюємо щирі слова вдячності.

 

    Учні мали можливість ознайомитися з загальними правилами надання першої допомоги, основними групами заходів, що її складають, та усвідомити її виключне значення для збереження життя людини. Школярі мали змогу власноруч застосувати навички у змодельованій ситуації, що потребує надання першої допомоги, та закріпити вивчену послідовність дій на практиці. Це заняття з надання першої допомоги потерпілим викликало жвавий інтерес і відгук в учнівському середовищі.

Переглядів: 231 | Додав: serdyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0