Понеділок, 29.04.2024, 11:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Дібрівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Головна » 2019 » Листопад » 12 » Звучи, моя мово чарівна!
22:07
Звучи, моя мово чарівна!

   Під таким девізом пройшов тиждень української мови та літератури в Дібрівській ЗОШ І-ІІІ ст. Цікавим, змістовним, насиченим був кожний день.

   Уже в понеділок учителів і учнів запросили на урочисту тематичну лінійку. А інтелектуально -розважальна мовознавча газета «Умка» ( умілі, мудрі, кмітливі, активні) скликала всіх бажаючих розв’язати ребуси, кросворди, шаради. Учитель української мови та літератури Наталія Вікторівна Плевако провела для учнів 1-5 класі пізнавально – розважальну гру « В гості казка завітала».

   У вівторок чекала всіх весела гумористична перерва « Дібрівські пересмішки» , яку провела вчитель української мови та літератери Плужник Ніна Миколаївна. Чого тут тільки не було! І веселі клоуни Бім ( Костя Манько) і Бом ( Плужник Максим), і жартівливі таночки, і частівки про шкільне життя, і усмішки, і гуморески, і весела лотерея.

   У середу змагалися читці – декламатори віршів про рідну мову: « Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить». Переможцями стали: І місце- Мороз Вікторія ( 6 кл.); ІІ місце – Кіріченко Марк; ІІІ місце – Пантьо Назар. У четвер 6-11 класи показували розум, кмітливість, чарівність, винахідливість у грі «Хто зверху?». І хлопці ( капітан – Карась Віталій -11 кл.), і дівчата ( капітан – Кокоза Анастасія – 11 кл.) були активними, розумними…І, все ж, - перемога за дівчатами.

   В переддень Дня української писемності та мови, а саме 8 листопада вся шкільна родина одягла вишиванки і долучилася до написання всеукраїнського радіодиктанту національної єдності « Від бересту – до цифри». В цей же день чекало на всіх загальношкільне свято пісні «Хай лунає пісня, пісня на добро». До свята всі готувалися заздалегідь і старанно. Першокласники зачарували всіх костюмами і піснею « Черепаха – аха-аха» ( класовод Олена Осіння), другокласники виконали колискову (класовод  Марина Терещенко), 3 кл.- « Ой є в лузі калина»(класовод Кішінець Світлана), 4 кл – « Од Києва до Лубен» (класовод  Галина Андрущенко), 5 кл.- «Зеленеє жито, зелене» ( кл. кер. Вікторія Слинько), 6 кл.- « Україна» ( кл.кер. Людмила Терещенко), 7 кл – « А мій милий вареничків хоче»( кл.кер. Плужник Ніна) , 8 кл. – «Ой на горі два дубки» (кл.кер. Ольга Шлапак), 9-10 кл. – «Ой там на товчку на базарі» (кл.кер. Антоніна Овчаренко). Гучно аплодували і гостеві свята – Володимиру Куркову за чудові пісні, що линули з його уст від серця.

 

   На святі і народні ігри грали, і переспіви влаштовували, і смачним короваєм смакували. Підготувала і артистично провела святкове дійство – завуч школи Плевако Наталія Вікторівна. Усією шкільною спільнотою ми склали шану рідній мові. Учні та вчителі змогли проявити свої творчі та розумові здібності, яскраво продемонстрували великий патріотизм до рідного слова, української землі.

Переглядів: 153 | Додав: serdyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0